Tjene penger på blogging - leksjon 4

Hvordan skaffe linker

I dagens leksjon skal vi gå gjennom noen enkle måter å skaffe linker på. For å tjene penger på internett med sin egen blogg er det som jeg har gjentatt mange ganger to ting du trenger: god SEO på siden og innkommende linker. Det er faktisk utrolig hvor viktig det er med linker.

La oss ta et eksempel. Vi kan si at vi begge to har hver sin blogg som vi vil prøve å tjene penger på internett med. Din blogg handler om akvariefisk og inneholde mange suverene artikler som hjelper brukere med akkurat det de trenger hjelp til. Du har derimot ikke mange linker til bloggen din. Enda verre er det at alle linkene du har inneholder linktekst som ”Trykk her”, eller navnet ditt eller noe annet urelevant.

Min blogg handler om planter i havet. I en av artiklene jeg har på siden min har jeg 3 ganger nevnt ordet akvariefisk, en av dem med fet skrift. Jeg har derimot skaffet meg 100 linker som alle har linkteksten ”akvariefisk”.

Hvilken blogg tror du havner lengst opp på Googles resultatliste for ”akvariefisk”?

Hvis du har fulgt med i leksjonene vil du enkelt kunne svare at min blogg vil havne lengst opp. Hvorfor er det slik? Burde ikke Google finne de mest relevante resultatene for alle søk? Svaret er ganske enkelt at det er det de prøver på. I de tidlige søkemotor dagene, holdt det for sider å nevne søkeordet nok ganger for å komme opp på toppen av søkeresultatene. Som sikkert alle skjønner, førte det til enorme mengder med spam sider som ikke inneholdt annet et masse ord ramset opp og reklame. Dette kunne ødelagt alt som het søkemotorer. (det gjorde faktisk det for en liten periode) Googles hjerner begynte å tenke ut hvordan de kunne gjøre søkene mer presis og relevante. De kom fram til at en god måte å rangere nettsider på var en blanding av innhold og hvor mange innkommende linker sidene hadde. Sider som får linker fra andre sider har som regel noe å fare med tenkte de. Og det er jo i og for seg korrekt, man linker sjelden til en side som ikke har noe av nytte. Denne måten å rangere sider på er den samme som brukes i dag med en god del justeringer. Her er en liste over noen ting som har betydning for rangeringer av nettsider hos Google:

-Antall linker inn til din side
-Antall utgående linker fra din side
-Antall linker til siden som linker til din side
-Antall utgående linker fra siden som linker til deg
-Kvaliteten på linkene inn til din side
-Kvaliteten på linkene inn til siden som linker til din side
-Hvor relevant innholdet på siden som linker til er til ditt innhold
-Hvilken tekst som brukes i linken
-Og mange flere….

Man kan på en måte se på autoritet for et søkeord som vann som flyter fritt. Hvis du får en link fra en side som har opparbeidet seg mye autoritet gjennom å ha mange og gode linker, vil noe av denne autoriteten flyte over til deg. På samme måte kan du tenke deg at hvis siden som linker til deg samtidig linker til mange andre sider, vil det være mindre autoritet som kan flyte din vei.

En god måte å avgjøre om siden som linker til deg har autoritet er ved å se på sidens Page Rank (PR). PR er ikke direkte knyttet til autoritet og plassering hos søkemotorene fordi det ignorerer linkteksten i linkene. Det er derimot en god tilnærming. En side som har PR 4 vil som regel ha mer autoritet enn en side som har PR 3 hvis de jobber med det samme søkeordet. Husk på at PR ikke betyr noe for plassering i resultatlistene. Det er det faktisk mange som tror. Gjør et søk på ”Make Money” hos Google. Da kan du se at siden som er plassert som nummer 1 av hele 211 millioner faktisk har en PR på 0…

Det som skiller gode linker fra dårlige linker er to ting. Den første er autoriteten til siden den kommer fra og den andre er teksten i linken. En link med teksten ”bo biler” til et innlegg som handler om hesteveddeløp vil ikke gjøre mye godt. Det vil faktisk ikke hjelpe noe som helst med rangeringen.

Ok, men hvordan i all verden kan man bestemme hva andre folk skal skrive i linkene sine?

Linkbygging

Her skal du få noen tips på hvordan du enkelt kan skaffe deg noen gode linker til bloggen din.

Artikler

Denne metoden har vi allerede vært gjennom, men jeg vil likevel nevne den her. Det er tross alt DEN mest brukte og muligens den mest effektive metoden for å skaffe seg gode og relevante linker som får siden din opp på resultatlistene og muliggjør drømmen om å tjene penger på internett. Du har tross alt muligheten til å skrive innholdet i artikkelen så relevant til innholdet på siden din som du bare klarer. I tillegg får du bestemme linkteksten helt selv.

Do-follow blogger

Det har i det siste blitt veldig populært for bloggere å kommentere på andre blogger med en tekstlink til sin egen side som navn. Grunnen til at dette har tatt av er at mange blogger har lagt in et såkalt do-follow script. Dette scriptet gjør at botene som skanner nettet for søkemotorene vil følge linken. Det gjør de nemlig ikke på blogger som ikke har dette scriptet. Hvis du leter litt rundt vil du ganske enkelt finne blogger som både har god kvalitet og som har installert do-follow script. Når du skal kommentere på blogger er det viktig at du faktisk leser gjennom posten du kommenterer og svarer på en saklig og god måte. Gjør du ikke det vil spam filtrene ganske snart forhindre deg fra å kommentere mer.

Forum Signaturer

Stort sett alle forum har en innebygd mulighet for å legge til en signatur under det du skriver i trådene. Legg inn adressen til bloggen din med den linkteksten du ønsker der, og finn relevante tråder som du kan svare på. Husk å være saklig her også, forummoderatorene fjerner ganske raskt innleggene dine hvis det bare er spam. Etterhvert som man blir litt mer dreven i gamet vil ikke dette være en av de metodene som man bruker mest, men det er likevel greit å vite at man har den i bakhånden. Husk at alle linker hjelper for å tjene penger internett.

Venner

Den desidert viktigste ressursen min for å tjene penger på internett er venner. Venner som driver med det samme som deg vil også være interessert i linker og da kan dere gjøre en byttehandel. Prøv helst å unngå å linke fram og tilbake mellom to sider, fordi disse linkene ikke teller like mye. En enkel måte å løse dette på er hvis du linker fra din side A til hans side B, og han linker til deg fra sin Side C til din side A.
Har du ingen venner på nettet, bør du skaffe deg noen med en gang. Du kan begynne med å sende meg en mail, så kan vi prøve å hjelpe hverandre.

Det får være nok for denne leksjonen..

I den neste leksjonen skal jeg ta for meg hvordan vi kan bruke den trafikken vi skaffer oss til å tjene penger på internett.

Hans

9 kommentarer:

Royal_Flux sa...

Kjempeflott blogg. Det finnes mange måter å tjene penger på internett.
Jeg driver å blogger selv om å tjene en slant på internett.
Min blogg heter Eplekjex.
http://www.eplekjex.tk

page sa...

Takk skal du ha. Det finnes veldig mange måter man kan tjene penger på internett, men jeg tviler sterkt på at det finnes noen måter som krever så lite innsats som den jeg skriver om her.

Jeg ser du gjør noen anmeldelser av forskjellige "tjen penger" opplegg. Det er virkelig noe folk trenger, så fortsett med det. Men jeg legger merke til at du ikke har noen linker til siden din. Hvor får du trafikken din fra?

Ace sa...

Hei.
Super blogg. Startet nettopp en selv etter å ha fulgt dine råd. Men hvor får jeg tak i mailen din?
Hvis du vil sjekke ut bloggen min:
http://poker-strategier.blogspot.com/

Ståle sa...

Hei. Jeg har akkurat begynt å blogge selv. Med et mål for øyet. Tjene penger. Ser at du har mange fine tips her, så jeg kommer nok innom flere ganger her.

Frank Eirik sa...

Flott blogg om et tema som jeg har startet opp en del med selv også.

Siden min er http://www.pengerik.com for de som måtte være interessert i å at en nærmere sjekk :)

Luckyseven sa...

Tusen takk, følger alle dine råd og prøver så hardt jeg kan med å få til litt trafikk på blogene mine :D
Hvis du/dere har noen tips til hvordan jeg kan forbedre blogene mine, så tar jeg gjerne i mot råd :D

http://Lucky7sadventure.blogspot.com
http://kake-oppskrifter.blogspot.com

Felixdomain sa...

Dette var meget nyttig. Forsto faktisk nå hvorfor 2-veis linker ikke fungerer på måten A->B og B->A, men på måten A->B og C->A. Nice, takk så mye for den. Lurte på en ting også, har ikke Nofollow linker noen som helst verdi?? Jeg har optimalisert flere nettsteder med bare NOfollow linker, og det har fungert, men kanskje ikke så bra som hvis disse linkene har vært DOfollow?! Jeg bare spør jeg..- Raymond J., - Mobilhuset:Mobil uten Abonnement

barnevern sa...

det var en bra side du har laget. har prøvd og få til det du har skrevet her .
min blogg er
http://bedrebarnevern.blogspot.com/

Anonym sa...

Hei og takk for en verdifull artikel. Jeg har begynnt med blogging i det siste men viste ikke at linkene var så viktige. ;)